Instalare si livrarea oglinzii

Atenţie!

Instalarea nu este inclusă în prețul oglinzii! Instalarea este calculată individual pentru fiecare produs. Instalarea oglinzii costă 300 lei/ m 2 . (Montarea unei oglinzi de până la 1 m 2 este estimată la 300 lei) Dacă aveți întrebări, vă rugăm să contactați managerul (secțiuneaContacte).

Dacă clientul instalează oglinda pe cont propriu sau nu este nevoie de instalare - costul livrării este de 100 lei în mun. Chișinău. Dimensiunea maximă a oglinzii este de 1800x1000 mm. În cazul unor dimensiuni mai mari a produsului - livrarea va fi de 240 lei în mun. Chișinău. În cazul în care oglinda nu poate fi transportată cu liftul, dar este nevoie de a urca scările, atunci costul livrării este negociat cu managerul.


Compania LIghtRoom oferă posibilitatea de livrare a oglinzilor pe întreg teritoriul Republicii Moldova, cu ajutorul companiilor terțe, alegând cel mai rapid și mai ieftin serviciu de livrare. Garantăm siguranța oglinzii în timpul transportării. Oglinzile sunt ambalate folosind o tehnologie verificată, unică.

* Ambalaj oglindă pentru transport intern - 100 lei

Instalarea oglinzii în baie

Mobilierul este cumpărat și instalat în baie, de obicei după finalizarea lucrărilor de reparație. De obicei, acest proces nu este considerat a fi unul dificil și oamenii decid că pot face față complet instalării mobilierului pe cont propriu. Dar când se atinge subiectul oglinzii, apar o serie de întrebări neașteptate care încetinesc finalizarea lucrării. Deci, haideți să ne ocupăm de problemele emergente pe măsură ce apar.

Întrebarea 1. La ce înălțime ar trebui atârnată oglinda din baie?

Un lucru evident, aparent, care, cu toate acestea, poate provoca o problemă la sfârșitul lucrărilor de reparație în baie. Și, într-adevăr, dacă locația oglinzii este determinată de persoana care se ocupă de instalare, atunci el, desigur, va începe de la parametrii săi. Și s-ar putea dovedi că o persoană înaltă va fi forțată să se aplece, de exemplu, în timp ce se bărbierește, iar o persoană de statură mică va vedea doar vârful capului în oglindă. Când sunt instalate corect, oglinzile se bazează pe setarea medie bazată pe marginea superioară a oglinzii. Dacă vă concentrați asupra ei, atunci înălțimea oglinzii din baie de la podea până la marginea superioară ar trebui să fie de aproximativ 1870-2000 mm. În acest caz, cu o înălțime standard a dulapului cu chiuvetă, care este confortabilă pentru o persoană cu înălțime medie, oglinda cu o înălțime de 850-900 mm va fi poziționată astfel încât marginea inferioară a acestuia să fie instalată aproape chiar la marginea chiuvetei. Dar o astfel de plasare a oglinzii este posibilă numai dacă aceasta nu are un raft de jos, sau nu există de asemenea, un dulap în combinație. Dacă există însă, atunci distanța de la chiuvetă până la oglinda băii ar trebui să includă o zonă convenabilă de operare în care vor fi amplasate bateriile sanitare. De obicei, această distanță este de 20 cm. În ceea ce privește o oglindă mică sau una care are o formă orizontală, este mai logic să o așezați la o distanță de ¾ de marginea inferioară a chiuvetei la nivelul ochilor persoanei care privește în oglindă. Dacă mai multe persoane utilizează baia, atunci când instalați oglinda, ar trebui să vă concentrați pe înălțimea medie a persoanei, adică 176 cm.


Întrebarea 2. Cum să atârnați corect oglinda în baie?

Când s-a determinat înălțimea oglinzii de baie, s-au făcut semnele necesare pentru a indica locația elementelor de fixare, este important să se determine modul în care oglinda va fi atașată de perete. Pentru a agăța o oglindă sau un dulap oglindit de un perete, luați în considerare materialul din care este realizat peretele: cărămidă, beton sau, eventual, panouri din PVC sau înveliș din gips- carton. Pentru fiecare material trebuie prevăzut un material de fixare specific. Pentru a monta o oglindă pe un perete din gips-carton, trebuie să vă aprovizionați cu așa-numitele diblu "fluture", destinate structurilor goale în interior. Au margini laterale care țin diblul în perete și nu-i permit, sub greutatea dulapului suspendat, să iasă din perete, dărâmând întreaga structură.

Oglinda poate fi agățată pe un perete de beton sau cărămidă dacă există suspensii gata făcute cu ajutorul diblurilor - cuie. Dar acest lucru este posibil dacă produsul nu este foarte greu.

Ghid rapid despre cum să atârnați o oglindă în baie:

Marcăm pe perete punctele superioare de montare a oglinzii.

Măsurăm cu o bandă de măsurare distanța dintre copertine și de la copertină la marginea superioară a oglinzii și transferăm rezultatele măsurătorilor pe perete.

Forăm în punctele de atașare. Dacă oglinda va fi instalată pe un perete cu plăci deja așezate, atunci în acest scop vom folosi un burghiu special pentru sticlă sau plăci. Pe suprafețele de țiglă se recomandă să lipiți o bandă de hârtie la locurile de foraj.

Realizăm găuri înguste de Ø 8x60 în țiglă, apoi în perete cu un instrument electric (burghiu; perforator), încercând să prevenim așchierea și să deteriorăm plăcile de țiglă .

Instalăm dibluri din plastic la nivelul suprafeței peretelui în găuri, iar în ele un diblu - cui sau un cârlige de fixare. Sau instalăm alte elemente de fixare care se potrivesc cu materialul peretelui.


Întrebarea 3. Cum se conectează o oglindă iluminată în baie?

Oglinzile de baie iluminate au două opțiuni de conectare. În primul rând, printr-o priză obișnuită, atunci acestea sunt echipate cu o priză și, în al doilea rând, direct la firele electrice, atunci trebuie să fie prezent un set de blocuri terminale în kit. Firele care duc la priză ar trebui să fie amplasate în caneluri, iar priza în sine ar trebui să fie acoperită cu un ecran de protecție care să împiedice pătrunderea apei în interior.

Atenţie! Acordați atenție indicatorilor stabiliți pentru corpurile de iluminat. Deosebit de importanți sunt indicatorii care încep cu literele IP (Index of Protection), care determină clasa dispozitivului în funcție de gradul de protecție electrică. A doua cifră din cod după literele IP indică doar clasa de protecție împotriva umezelii. Și dacă modelele cu codul IP44 sunt capabile să protejeze împotriva stropilor, atunci produsele cu codul IP55 vor proteja împotriva pătrunderii directe a umezelii pe carcasă, adică pot fi instalate chiar și deasupra căzii. Gradul minim de protecție pentru un corp de iluminat încorporat în oglinda deasupra chiuvetei trebuie să fie IP24.